ترکمنستان

حضور در شبکه‌های مجازی

در سال ۲۰۲۱، 150 هزار نفر کاربر معادل 2.5 درصد از جمعیت ترکمنستان در شبکه‌های مجازی حضور دارند که این تعداد 108 درصد رشد نسبت به سال گذشته داشته است. طبق آمار‌های ارائه شده در statcounter شبکه‌های یوتیوب، فیسبوک، توئیتر، اینستاگرام و تامبلر به ترتیب بیشترین میزان محبوبیت را در میان کاربران این کشور دارند. در نمودار روبه‌رو درصد محبوبیت هرکدام نمایش داده شده است.

اطلاعات جغرافیایی

کشور ترکمنستان با مساحت  469930 کیلومتر مربع و میانگین فاصله‌های داخلی 259.12 کیلومتر، در آسیای مرکزی واقع شده است. این کشور با کشورهای ایران(1148 کیلومتر)، ازبکستان(1793 کیلومتر)، قزاقستان (413 کیلومتر) و افغانستان( 744 کیلومتر)  هم‌مرز است.

آب‌ و هوا

میانگین بارش باران در ترکمنستان سالانه به 193 میلی‌متر می‌رسد. از آنجایی که این کشور اقلیم خشکی دارد، تابستان‌های بسیار گرم و سوزان می‌باشد. لازم به ذکر است که میانگین دما در فصل تابستان در این کشور به 38 درجه سانتی‌گراد می‌رسد و حداکثر دما گاهاً تا 45 درجه نیز افزایش یافته است . دمای هوای کشور ترکمنستان در فصل زمستان حداقل 4- سانتی‌گراد و حداکثر 12+ درجه سانتی‌گراد می‌باشد اما در برخی از نقاط این کشور تا 16- درجه نیز دما کاهش یافته است. بارش برف در کشور ترکمنستان خیلی کم صورت می‌گیرد اما در ماه‌های اسفند و فروردین بیشترین میزان بارش را دارد .

اطلاعات سیاسی

طبق گزارشات ارائه شده در بانک جهانی برای بررسی وضعیت سیاسی هر کشور 6 شاخص مشخص مورد ارزیابی قرار می‌گیرند؛ این شاخص‌ها آزادی بیان و پاسخ‌گویی، حاکمیت قانون‌، کیفیت تنظیم مقررات، کنترل فساد، اثربخشی دولت و ثبات سیاسی و فقدان خشونت و تروریسم را شامل می‌شوند. امتیاز ترکمنستان در هر یک از این شاخص‌ها در نمودار روبه‌رو  به نمایش درآمده‌اند.

اطلاعات اقتصادی

کشور ترکمنستان با واحد رسمی پول منات (manat) در سال ۲۰۲۰ تولید ناخالص داخلی (GDP) 0 دلاری داشته است؛ این در حالی است که این مقدار 100 درصد نسبت به مقدار آن در سال گذشته کاهش داشته است. سرانه تولید ناخالص داخلی (GDP Per Capita) این کشور با رشد 9.25 درصد رشد نسبت به سال ۲۰۱۹  به مبلغ 7,612 دلار رسیده است.

برای بررسی وضعیت اقتصادی ترکمنستان روند سه شاخص اصلی نرخ بیکاری نیروی کار، میزان مشارکت نیروی کار و سهم تجارت به نسبت تولید ناخالص داخلی را برای داده‌های موجود در ده سال اخیر مورد بررسی قرار داده‌ایم، این بررسی برای شاخص نرخ تورم نیز صورت گرفته است و علاوه‌بر آن پیش‌بینی imf از نرخ تورم ترکمنستان تا سال ۲۰۲۴ نیز افزوده شده است. همان‌طور که در نمودارهای زیر مشاهده می‌کنید بیش‌ترین نرخ تورم این کشور در سال ۲۰17 رخ داده است.

صادرات و واردات

برای رتبه‌بندی صادرات و واردات کالا و خدمات، ارزش واردات و صادرات در میان ۱۹۰ کشور مقایسه شده است؛پس از ارزیابی‌های انجام شده،ترکمنستان توانسته رتبه‌های زیر را در مقیاس جهانی و در مقایس جهانی با فاکتور گرفتن معاملات تجاری میان درون اتحادیه اروپا به دست آورد.

دسته‌بندی در سال ۲۰۱۹ رتبه‌ در واردات جهانی رتبه در صادرات جهانی
رتبه بندی در تجارت کالا ۱۴۷ ۹۰
رتبه‌بندی در تجارت کالا بدون در نظر گرفتن تجارت درون اتحادیه اروپا ۱۲۱ ۶۶
رتبه‌بندی در خدمات تجاری ۶۶ ۹۷
رتبه‌بندی در خدمات تجاری بدون در نظر گرفتن تجارت درون اتحادیه اروپا ۴۷ ۷۱

در سال ۲۰۱۹ ارزش کل واردات ترکمنستان  2.9 میلیارد دلار بوده است که سهم ۰.۰5 درصدی از واردات کل دنیا برای این کشور رقم زد، از سوی دیگر ارزش کل صادرات ترکمستان در همان سال 9.6 میلیارد دلار بوده و آن را در ۰.۰2 درصد از صادرات کل دنیا سهیم کرد. در سال ۲۰۱۹ ارزش واردات ترکمنستان و سهم آن در تجارت جهانی نسبت به وادرات آن کمتر بوده، همچنین متوسط تغییرات وادرات  آن در فاصله سال‌های 2010 تا 2019 7 درصد کاهش داشته و صاردات آن در این محدوده‌ی زمانی 5 درصد رشد داشته است.

تجارت با ایران

در سال ۲۰۱۸ ارزش کل کالاهای صادراتی ایران به ترکمنستان در حدود 9 میلیون دلار ارزیابی شده است. در نمودار روبه‌رو می‌توانید ۵ کالای برتر صادراتی ایران به ترکمنستان را مشاهده کنید. این کالاها بر اساس ارزش صادراتی خود مرتب شده‌اند.

پتانسیل‌های صادراتی

با در نظر گرفتن فاکتور‌ها و عوامل مختلف مانند سهولت حمل‌ونقل، توافقنامه‌های مختلف و … ،کشورهای ترکیه، بنگلادش، روسیه، چین و پاکستان به ترتیب بیشترین پتانسیل را برای دریافت کالاهای صادراتی ترکمنستان دارند. در ادامه برای هر کدام از این کشور‌ها ۵ کالا با بیشترین پتانسیل صادراتی در نظر گرفته شده است.

پتانسیل‌های وادراتی

با در نظر گرفتن فاکتور‌ها و عوامل مختلف مانند سهولت حمل‌ونقل، توافقنامه‌های مختلف و … ، ترکیه، چین، آلمان، روسیه و آلمان به ترتیب بیشترین پتانسیل را برای صادرات به ترکمنستان دارند. در ادامه برای هر کدام از این کشور‌ها ۵ کالا با بیشترین پتانسیل وارداتی از سوی ترکمنستان در نظر گرفته شده است.

صنعت در ترکمنستان

در انتهای گزارش تعداد برنامه‌های مرتبط با صنعت در سه گروه برنامه‌های ثبت اختراع، برنامه‌های برند تجاری و برنامه‌های طراحی صنعتی در سال ۲۰۱۸ لحاظ شده است.

برنامه‌های ثبت اختراع  ۲۰۱۸ برنامه‌های برند تجاری ۲۰۱۸ برنامه‌های طراحی صنعتی ۲۰۱۸
مقیم غیرمقیم مجموع مقیم غیرمقیم مجموع مقیم غیرمقیم مجموع
na na na na 2,067 2,067 na na na