پس از برگشت خوردن فلفل‌های صادراتی ایران از گمرک روسیه اکنون نوبت به برگشت خوردن کیوی صادراتی ایران از گمرک هند رسیده است. در پی اعلام این خبر، خبرگزاری‌های مختلف با ایجاد پوشش خبری گسترده در پی نمایش اهمیت و تاثیرگذاری این رخداد در صادرات کالاهای کشاورزی ایران بوده‌اند.

 مصطفی دارایی نژاد، رئیس اتحادیه بار فروشان، در گفت‌وگو با خبرگزاری ایلنا، علت برگرداندن این محصولات را وجود سموم مختلف در آن‌ها عنوان کرده و  هشدار می‌دهد که اگر ایران قصد ماندن در بازار فروش محصولات کشاورزی را دارد باید بتواند محصولاتی براساس استانداردهای هند و سایر بازارهای صادراتی تولید کند.

از سوی دیگر خبرگزاری بازار به نقل از محسن مخبری، قائم مقام انجمن واردکنندگان سم و کود کشور، می‌نویسد: «باقی ماندن سم در کالاهای کشاورزی، ناشی از کاهش واردات کود و سم در سال زراعی گذشته و عدم دسترسی به تکنولوژی‌های پیشرفته توسط تولیدکنندگان داخلی است.»

نکته‌ی حائز اهمیت آن است که این برگشت خوردن کالاهای صادراتی تنها به فلفل و کیوی محدود نمی‌شود،  سیب درختی، خیار و هلو نیز از دیگر اقلام برگشتی از روسیه بوده‌اند؛ پیش از آن نیز ازبکستان سیب‌زمینی صادراتی ایران را به دلایل مشابه برگردانده بود. حتی در سال گذشته نیز چنین اتفاقی برای محصولات هندوانه و کشمش رخ داده است.

در حال حاضر کشورهای عمان، قطر، هند، روسیه، امارات متحده عربی و پاکستان خواهان محصولات کشاورزی ایران هستند و جزو بازارهای بالقوه محصولات کشاورزی ایران به شمار می‌روند، اما  هر کدام از آن‌ها دستور العمل‌های جدیدی تنظیم کرده‌‌اند و خواستار اعمال استاندارد‌های کیفی سطح بالاتری هستند؛ این بدان معناست که اگر ایران خود را با این دستورالعمل‌ها منطبق نکند بازار صادرات کشاورزی‌اش را از دست خواهد داد. با در نظر گرفتن رویکرد جدید شرکای تجاری ایران،  از این به بعد صادرات محصولات کشاورزی از ایران بسیار دشوار خواهد بود و تنها بخش‌هایی که بتوانند خود را به استانداردهای لازم برسانند شانس ماندن در بازار را خواهند داشت.

تجارت یار به عنوان یک پلتفرم تحقیق بازار در امر تجارت بین‌الملل، در بخش تهییه گزارشات سفارشی خود، به شما در شناسایی دستور العمل‌ها‌ی به روز و استاندارهای کیفی مورد نیاز بازار‌های مختلف دنیا یاری می‌رساند.